Home / on2media praatjes  / Sneeuw op je website?

Help anderen door dit artikel te delen

Het is weer december en dat geeft blijkbaar een extra winters gevoel. Vroeg donker, laat licht, oud en nieuw en de grote wens ‘een witte kerst’. Dat sneeuw een extra winterse beleving geeft ben ik totaal met je eens en ook dat het dan binnenshuis ook iets extra’s brengt. Maar een ding blijft me altijd een raadsel.

 

Elk jaar sneeuw op je website

Er is ooit iemand geweest die dit ooit heeft ontwikkeld, sneeuw op een website. Witte balletjes die over je website heen vallen, gegenereerd door een stukje code. Ik snap de gedachte, ik snap de hype die is geweest, maar dat is het ook ‘geweest’. Op kantoor van de firma waar ik ook nog werk, grappen we er wel eens over. “Laten we sneeuw over onze website vallen, leuk joh!”. We roepen dit altijd als grap, maar toch krijg ik elk jaar minstens één keer de vraag of ik sneeuw op hun website kan toveren. Dat betekent dat mensen er serieus over nadenken.

Ik vraag dan altijd waarom ze dat willen. Het antwoord is elke keer hetzelfde, “Dat is leuk, zo in de winter, met kerst enzo.”. Ook dat snap ik wel, je probeert de ervaring van je bezoeker ‘leuker’ te maken door iets extra’s toe te voegen.

 

Sneeuw op je website?

 

Waarom geen sneeuw?

De sneeuw die zo mooi over je website valt, is een afleiding. Als het goed is heb je een doel met je website, producten verkopen, contactaanvragen scoren of mensen van goede informatie voorzien. In principe is alles wat daar niet aan bijdraagt afleiding.

Als je je pagina’s geoptimaliseerd hebt om bijvoorbeeld een product te verkopen, dan wil je ze in die verkoop zuigen, zodat ze daadwerkelijk op die bestelknop drukken en afrekenen. Als er sneeuw over je website valt, onderbreekt dit constant de mogelijkheid om 100% bij je product te blijven. De hersenen registreren de vallende sneeuw als afleider en kunnen zelfs negatieve gevoelens opwekken richting je hele merk.

Daarnaast is sneeuw op je website ook nog eens een extra element dat meer laadtijd met zich meebrengt. Aangezien we in een tijdperk leven, waar alles steeds sneller moet en men niet meer wil wachten, is dit nadelig voor je website.

 

Hoe kun je dan wel een winters sfeertje creëren?

Dat is vaak de volgende vraag, want ze willen wel dat hun website up-to-date blijft en meegaat met de actualiteit. Voor elke ondernemer die ‘sneeuw op de website’ wil is dat eigenlijk weer anders. Afhankelijk van je website kun je dit op verschillende manieren toepassen.

Een aantal ideeën:

  • Winterse banners

Ontwerp een mooie winterse banner gericht op het doel van je website. Deze banner zou eventueel zelfs een video of cinemagraph kunnen bevatten met vallende sneeuw. Heb je toch nog een beetje vallende sneeuw op je website, maar wel met een duidelijk doel. De aandacht trekken naar het belangrijkste aspect van je website.

Winterse banner op je website

 

  • Sneeuw op je logo

Een heel simpel en snel foefje is gewoon je logo voorzien van sneeuw. Dit kun je ook leuk doen met kerst, oud & nieuw, pasen en ga zo maar door. Zo is je logo bij elke gelegenheid goed gekleed en speel je 100% in op de actualiteit.

Sneeuw op je logo

 

  • Sneeuw in je achtergrond

Hiermee bedoel ik dan niet vallende sneeuw, dus geen beweging in de achtergrond. Een mooi rustig winterlandschap is voldoende en is in sommige gevallen zelfs al te veel. Het is nog beter om bijvoorbeeld alleen een laag liggende sneeuw onderaan in de achtergrond te verwerken. Zo heb je wel sneeuw op je website, maar zal dit geen extreme aandacht trekken. Deze tip werkt overigens alleen met websites die niet full-width zijn, dus die niet over de hele breedte van de website zijn ontworpen.

Okee, ik kon zo snel geen voorbeeld van een winterse achtergrond vinden, dus hier eentje met totaal het tegenovergestelde. Een eenvoudige achtergrond, die wel sfeer geeft maar niet afleid van het doel van je website.

Sneeuw op de achtergrond van je website

 

Dus, vallende sneeuw over je website? Zou ik niet doen. Houd altijd het doel van je website in gedachte en de reis van je bezoekers, dat zij het doel makkelijk en zonder afleiding zullen behalen.

Meer winst en succes via internet
Ontvang elke week tips om meer winst en succes te behalen met je website of webshop via internet.
Je gegevens zijn veilig bij mij en zullen niet aan derden worden verstrekt.

Help anderen door dit artikel te delen

No Comments
Post a Comment